Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Καλή σχολική χρονιά!!

Ευχές για την αρχή της σχολικής χρονιάς 


Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους !!!! 
Εύχομαι να έχετε τις ιδανικότερες συνθήκες εργασίας !! Καλή συνεργασία με γονείς και συναδέλφους και να νιώθετε κάθε μέρα ακόμη πιο δημιουργικοί , γεμάτη κέφι , φαντασία και δημιουργική διάθεση , βλέποντας τα μικρά σας ζουζουνάκια να προοδεύουν και να μοιράζονται μαζί σας τις όμορφες ιδέες τους !!!!!

Γελοιογραφίες  για την αρχή της σχολικής χρονιάς 








Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Παρουσιολόγιο για το νηπιαγωγείο : Η παλέτα των παιδιών

Ζήση Ανθή : Ιδέες για παρουσιολόγιο στο νηπιαγωγείο .

Πηγαίνω στη χρωματοχώρα 







Σχεδιάζουμε μια μεγάλη παλέτα και κόβουμε οβαλ σχηματάκια από διαφοερικά χαρτονάκια που έχουμε . Ζητάμε από τα παιδιά να μας πουν σε ποιο χρωματάκι προτιμούν να κολλήσουμε τη φωτογραφία τους και να γράψουμε το όνομά τους . 'Έπειτα  σε ένα πινέλο ,που θα είναι το ίδιο για όλα τα παιδιά , γράφουμε το όνομα του καθενός . Με χριτς χρατς τα τοποθετούν πάνω στο χρώμα το δικό τους όταν έρχονται στο νηπιαγωγείο , ενώ όταν αποχωρούν από αυτό μπορούν να βάλουν τα πινελο-ονόματα σε ένα κουτάκι , όμοιο με αυτό που βάζουν τα πινέλα , αλλά κατά προτίμηση χάρτινο (κατασκευούλα) , που θα το έχουν στην παρεούλα ! 

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μαθαίνω τον αριθμό 7 στο νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή : Μαθαίνοντας αριθμούς στο νηπιαγωγείο .

Εποπτικό υλικό και ιδέες για τον αριθμό 7 






Με αφορμή την εβδομάδα που έχει 7 ημέρες , μπορούμε να μάθουμε τον αριθμό 7 στο νηπιαγωγείο, να δούμε που υπάρχει γύρω μας , να τον γράψουμε και φυσικά να ζωγραφίσουμε!!!!!
Αλήθεια ,που συναντάμε τον αριθμό 7 στη φύση ; Μα στα έλυτρα μιας κοινής πασχαλίτσας!
Ο αριθμός 7 στη μουσική ; Μα που αλλού στις νότες του πενταγράμμου , αλλά και σε πολλά τραγούδια , όπως το τραγούδι του 7 , το "επτά τραγούδια θα σου πω" .Επίσης , ας μην ξεχνάμε τη λύρα του Απόλλωνα με τις επτά χορδές , αλλά και στη σύγχρονη εποχή οι ηλεκτρικές κιθάρες έχουν 7 χορδές . 
Στον αθλητισμό; Μα που αλλού ; Στους παίχτες που απαρτίζουν την ομάδα της χειροσφαίρισης ή της υδατοσφαίρισης , στο έπταθλο , ακόμη και στη θύρα του Ολυμπιακού . 
Ο αριθμός 7 στη μυθολογία ; Μα στα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας . 
ΓΙ περισσότερες πληροφορίες για τον αριθμό 7 , κοιτάξτε ΕΔΩ!!!!!!

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κούνια μπέλα ... και το ημερολόγιο αλλάζει κάθε μέρα !!!!

Ζήση Ανθή : Ιδέες για το ημερολόγιο στο νηπιαγωγείο .

Μια ιδέα για το καθημερινή ρουτίνα , το ημερολόγιο της τάξης 


Κούνια μπέλα ...παιδική χαρά , κούνιες , ξενοιασιά , στο σχολείο ήρθαν για να κάνουν την καθημερινή ενασχόλησή μας με το ημερολόγιο παιχνίδι !!!! 
Μπορείτε να το φτιάξετε σε ένα μεγάλο χαρτόνι , ανάλογα με το χώρο που έχετε , να ζωγραφίσετε τις αλυσίδες και να αλλάζετε απλά τα καθισματάκια ....και καλή επιτυχία !!!

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μιλώντας για το βάρος - Πίνακες αναφοράς

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό για το νηπιαγωγείο .

Λίστες αναφοράς για το βάρος 







Το βάρος στον αθλητισμό , την υγεία , την οικονομία ...και όχι μόνο !! Φτιάχνουμε ζευγάρια με αντίθετες έννοιες , όπως βαρύ -ελαφρύ , λιποβαρής - υπέρβαρος ...