Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αμίλητα βαγόνια , μπείτε όλα στη σειρά !!!

Ζήση Ανθή : Ένα παιχνίδι με αριθμούς για το τρένο .

Το τρενάκι ξεκινά , τα βαγόνια μπαίνουν με σειρά !!!!! 








Τα παιδιά γίνονται βαγόνια ενός τρένου . Τα βαγόνια όμως είναι αμίλητα ! Δεν πρέπει κάποιο να πει τον αριθμό του άλλου ! Μπορεί όμως να τον τοποθετήσει πριν ή μετά από κάποιο άλλο βαγόνι ! Μπορούμε να βάλουμε μια απαλή κλασική μουσική ! Στην αρχή δοκιμάζουμε να παίξουμε το παιχνίδι με λίγα παιδιά , μετά με περισσότερα και στο τέλος με όλα τα παιδιά , αν είναι ένα μεγάλο τμήμα παιδιών ! Όταν τοποθετούμε τις καρτελίτσες -βαγονάκια στα παιδιά , καλό είναι να έχουν  γυρισμένες τις πλάτες τους , για να μη μπορούν να δουν τον αριθμό που έχει το καθένα ! Τα παιδιά όσο κινούνται , μπορούν να ακούν μια απαλή κλασική μουσική !
Το παιχνίδι το λατρεύουν τα παιδιά και είναι κατάλληλο για να μάθουν τους αριθμούς , τον προηγούμενο και τον επόμενο ,όχι μόνο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου , αλλά και για παιδιά της πρώτης Δημοτικού ή και του ειδικού σχολείου .
Τα βαγόνια επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην παρεούλα , για να τα βάλουμε στη σειρά πριν παίξουμε το κινητικό παιχνίδι και φυσικά να τα αφήσουμε στη γωνιά των μαθηματικών , για να μπορούν να εξασκούνται και να παίζουν και τα πιο αδύναμα παιδιά ! 

2 σχόλια: