Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Διεθνής ημέρα παιδικής τηλεόρασης (12 Δεκεμβρίου ) - Λίστες αναφοράς για το νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό - πίνακες  αναφοράς , ιδέες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο .

Οι επιδράσεις της τηλεόρασης στο παιδί .




Πολλά παιδιά βλέπουν τηλεόραση καθημερινά και μάλιστα υπερβολικά . Αυτό μπορεί να τα διασκεδάζει ή να τα ψυχαγωγεί ή να τα κάνει να μαθαίνουν πράγματα για άλλα μέρη , αλλά συνήθως έχει αρνητικό αντίκτυπο στα ίδια . 
Η τηλεόραση ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για την παχυσαρκία των παιδιών . Είναι πολύ εύκολο να ξεγελάσουμε ένα μικρό παιδί και να φάει μπροστά στην τηλεόραση ... είναι όμως μια κακιά συνήθεια , που δυστυχώς συνεχίζεται και τα παιδιά μαθαίνουν να τρώνε εκεί κι όχι στο τραπέζι με όλη την οικογένεια . Είναι στιγμές που ολόκληρη η οικογένεια καθηλώνεται μπροστά στο μαγικό κουτί ! Αυτό από τη μια είναι καλό , γιατί οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μαζί με το παιδί τους μια καλή παιδική ταινία , αλλά από την άλλη δε βοηθάει στη λεκτική επικοινωνία μεταξύ τους . 
Τα παιδιά πολλές φορές αρνούνται να πάνε για ύπνο , για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους παιδική εκπομπή ή μπορεί να έχουν ανήσυχο ύπνο , αν έχουν δει ένα τρομαχτικό παιδικό ή την επόμενη μέρα δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στο σχολείο . 
Τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων , μιμούνται , κάνουν ό,τι βλέπουν  .
Διεθνής ημέρα παιδικής τηλεόρασης , η 12η Δεκεμβρίου κι είναι μια ευκαιρία να προβληματιστούμε ,να μιλήσουμε για τα θετικά και τα αρνητικά της τηλεόρασης , τους αγαπημένους μας ήρωες , το αν βλέπουμε καθημερινά τηλεόραση και τι βλέπουμε . Μπορούμε να πάρουμε ένα τηλεοπτικό περιοδικό και να ζητήσουμε οπό το κάθε παιδάκι να κυκλώσει μόνο αυτά που είδε στην τηλεόραση το περασμένο Σάββατο ή Κυριακή . Μπορούν να ζωγραφίσουν τους αγαπημένους τους ήρωες και να μιλήσουν γι' αυτούς . Πόσα παιδάκια αγαπούν τον ίδιο ήρωα ; Γιατί τον επέλεξαν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου