Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο Άγιος Βασίλης και τα δώρα του : ένα παιχνίδι φωνολογικής ευαισθητοποίησης για το νηπιαγωγείο .

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό , ιδέες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο .

Βάλε στο σάκο του Άι - Βασίλη ...


Βάλε στο σάκο του Άι -Βασίλη μόνο τα δωράκια που αρχίζουν π.χ. από το γραμματάκι α ;αλογάκι , αεροπλανάκι , αυτοκινητάκι κλπ . Μπορούμε να ζητήσουμε από τα νήπια να βάλουν τα παιχνίδια στο σάκο , λέγοντάς τους το αρχικό γραμματάκι . 



Μπορούμε επίσης να ζητήσουμε από τα νήπια να βάλουν τα δωράκια - παιχνίδια που περιλαμβάνουν ένα γραμματάκι . Επειδή , πολλά δυσκολεύονται στο δ , μπορούμε να τους ζητήσουμε να βρουν τις λεξούλες που το περιέχουν και με χριτς - χρατς να κολλήσουν πάνω στο σάκο του Άι -Βασίλη τις λεξούλες : αρκουδάκι , βιντεοπαιχνίδι , κουδουνίστρα , κουβαδάκι . 
Ακόμη μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να βάλουν στο σάκο λεξούλες που αρχίζουν από μια φωνούλα ή που την περιλαμβάνουν , όπως κου :  κουβαδάκι , κούκλα , κουκλόσπιτο, κουδουνίστρα κλπ 





Τέλος , μπορούμε να τους ζητήσουμε να βρουν τα παιχνίδια  που έχουν ίδια φωνούλα στο τέλος της λέξης , όπως αυτοκινητάκι , αρκουδάκι , κουβαδάκι κλπ . 
30 καρτούλες με παιχνίδια για να παίξουν τα παιδιά .






Κι επειδή , την περίοδο των γιορτών πάντα υπάρχουν πολλά περιοδικά με διαφημιστικά παιχνίδια , μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους καρτούλες με τα παιχνίδια που τους αρέσουν και να τις κολλήσουν πάνω στο σάκο του Άι - Βασίλη . 

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη δουλειά όπως πάντα Ανθή μου!!! Σε ευχαριστούμε για τις ωραίες σου ιδέες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή