Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Με αφορμή το παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη -Γεωργιάδη : Ένας σκίουρος μια μέρα ...

Ζήση Ανθή : Ιδέες και παιχνίδια για την εκμάθηση των γραμμάτων στο νηπιαγωγείο .

Ο σκίουρος της Γιολάντας και το γράμμα Β , β 


Ο τίτλος του νέου βιβλίου της αγαπημένης φίλης και συγγραφέα , Γιολάντας Τσορώνη - Γεωργιάδη .μου έδωσε την έμπνευση να ασχοληθώ με το γράμμα Β , μιας και ο σκίουρος μάζευε βελανίδια (λέξη από β) και ήταν πολύ απασχολημένος . 


Γιολάντα μου , σ' ευχαριστώ πολύ για όλα κι εύχομαι να είσαι πάντα τόσο δημιουργική και να μας ταξιδεύεις στο μαγευτικό παραμυθένιο κόσμο με την  πένα της φαντασίας σου ! Σου αφιερώνω με απέραντη αγάπη και εκτίμηση αυτή την ανάρτηση και σου υπόσχομαι πως τα βιβλία σου θα αποτελέσουν έμπνευση και για άλλες δημιουργικές δραστηριότητες !!

Ο σκίουρος ήταν πολύ απασχολημένος και μάζευε βελανίδια ! Είχε κάνει ένα σωρό από βελανίδια , αλλά μετά σκέφτηκε να τα τακτοποιήσει ανάλογα με τη φωνούλα από την οποία ξεκινούσαν οι εικόνες που είχε το καθένα . Ένιωθε όμως πολύ κουρασμένος ! Πλησίαζε ο χειμώνας κι έπρεπε να τα βάλει στη σωστή θέση στην αποθηκούλα του . Ζήτησε , λοιπόν τη βοήθεια των φίλων του ... 
Τι λέτε , παιδιά , να τον βοηθήσουμε κι εμείς να βάλει γρήγορα - γρήγορα τα βελανίδια ανάλογα με τις φωνούλες βα- , βε- , βι- , βο- , βου- , βρα- βρο- , βυ ; Μπορούμε να βάλουμε τα βι-  και βυ- μαζί , μιας και στο νηπιαγωγείο δε μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ορθογραφία . 







Μπορείτε κι εσείς , αν θέλετε πριν βάλετε τα δικά σας βελανίδια στη σωστή ομαδούλα , να γράψετε τις δικές σας λεξούλες από β μέσα στα βελανίδια και να παίξετε μ' αυτές ! 
Κι αν θέλετε βελανίδια , για να γράψετε τις δικές σας λέξεις ή να ζωγραφίσετε τις δικές σας εικόνες , δείτε παρακάτω . 






4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία Ανθή! Πάω να τσεκάρω το παραμύθι! Λατρεύω τα παραμύθια της Γιολάντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν και μένα πολύ τα παραμύθια που αποτελούν αφόρμηση για δραστηριότητες και τον συνδυασμό τον κάνω συχνά!!!
    Το συγκεκριμένο παραμύθι δεν το έχω αλλά θα το βάλω στα προσεχώς!!!
    Σ' ευχαριστούμε Ανθή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ΄ευχαριστούμε για το όμορφο παραμύθι και τις προτεινόμενες δραστηριότητες !!!! τα βελανιδάκια τέλεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ !!!
      Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα καινούργια βιβλία της Γιολάντας από τις εκδόσεις Σαββάλας και είμαι σίγουρη ότι κι αυτό θα το λατρέψουν τα παιδιά και φυσικά ότι θα αποτελέσει αφορμή για πολυποίκιλες δραστηριότητες !!!!

      Διαγραφή