Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Καρτέλες για την τουαλέτα ... σαν παραμύθι!!

Ποιος ξέχασε το καζανάκι; 


- Βοήθεια!!!! Βοήθειααααα!!!! ακούστηκε μια φωνή!
        Η κυρία έριξε μια βιαστική ματιά στα παιδιά που είχε ήδη στην ταξή τους , μετρώντας ένα ένα με το βλέμμα της τα κεφαλάκια τους! Είδε ότι κανένα δεν έλειπε κι ανακουφίστηκε για λίγο, αλλά η φωνή δε σταματούσε να καλεί σε βοήθεια!
- Περίεργο!, είπε τη σκέψη της φωναχτά! Αφού όλοι είστε εδώ, ποιος μπορεί να θέλει βοήθεια;
- Κυρία, η φωνή ακούγεται από την τουαλέτα, είπε τότε η Βέτα.
- Από την τουαλέτα; Χμμ , για να πάμε να δούμε, είπε η κυρία!
           Η νηπιαγωγός άνοιξε την πόρτα της τάξης και κατευθύνθηκε προς την τουαλέτα!Από πίσω την ακολουθούσαν και τα παιδιά γεμάτα απορία! Όσο πλησίαζαν προς την κατεύθυνση αυτή , άκουγαν τη φωνή ακόμα πιο καθαρά! "Δεν μπορεί! Κάποιος έχει μπει μέσα στο σχολείο μας!", σκέφτηκε ανήσυχη η κυρία. Μόλις άνοιξε την πόρτα ένιωσε μια  μυρωδιά που κόντεψε να λιποθυμήσει!!! Αχ! Και να είχε ένα μανταλάκι... Τότε κοντοστάθηκε μπροστά στη λερωμένη τουαλέτα! Τριγύρω δε φαινόταν κανένας!
- Λίγο νερό!!! Λίγο νερόοοοοοοοοο!!!! Βοήθειαααααααα! , είπε τότε η τουαλέτα. Δεν αντέχω άλλο!!!
"Περίεργο πράγμα!", σκέφτηκε η κυρία! "Περίεργο πράγμα!",  σκέφτηκαν και τα παιδιά!
Τράβηξε γρήγορα γρήγορα το καζανάκι!
- Ουφ! Επιτέλους φώναξε ανακουφισμένη η τουαλέτα! Σ' ευχαριστώ!! Δεν άντεχα να παλεύω άλλο με τα μικρόβια!! Σε παρακαλώ, όμως θύμισε στα παιδάκια σου να τραβάνε το καζανάκι, όταν με λερώνουν!
Η νηπιαγωγός δεν έχασε την ευκαιρία! Κάθισε με τα μικρούλια της στην παρεούλα και συζήτησαν για το τι πρέπει να κάνουν, όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα! Μήπως πρέπει να το συζητήσετε κι εσείς στη δική σας τάξη;

Ετοίμασε και κάποιες καρτελίτσες για να τις κολλήσει στην τουαλέτα, να τις βλέπουν τα παιδιά και να θυμούνται πάντα τι πρέπει να κάνουν κι αν θέλετε μπορείτε να τις αποθηκεύσετε και να τις εκτυπώσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου