Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μαθαίνοντας για το Πάσχα στο νηπιαγωγείο (μέρος 2ο)

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό για το Πάσχα στο νηπιαγωγείο .

Καρτέλες για το Πάσχα : Από τη Μεγάλη Παρασκευή , ως την Κυριακή του Θωμά 

Μεγάλη Παρασκευή 



Τη μέρα αυτή βαθύ πένθος πέφτει σε όλους τους χριστιανούς και οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα . Τη μέρα αυτή  γίνεται η αποκαθήλωση του Κυρίου . Ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία και ο Νικόδημος , δύο κρυφοί μαθητές του Χριστού , ζητούν από τον Πόντιο Πιλάτο να τους επιτρέψει να πάρουν το σώμα του Χριστού και να τον θάψουν . 
Ωστόσο επειδή οι αρχιερείς είχαν το φόβο μήπως οι μαθητές του χριστού κλέψουν το σώμα το και διαδώσουν ότι αναστηθεί , ζήτησαν από τον Πιλάτο να στείλει στρατιώτες για να το φυλάξουν . 
Την ΄ίδια ημέρα το μοιρολόι της Παναγίας είναι αβάσταχτο .
Οι πιστοί με αναμμένα κεριά πηγαίνουν στην εκκλησία και ακολουθούν τον Επιτάφιο (περιφορά επιταφίου ) .


















Μεγάλο Σάββατο 



Οι μυροφόρες , η Μαρία η Μαγδαληνή , η Σαλώμη και η Μαρία του Ιακώβου , ετοιμάζονται να πάνε στον Τάφο του Χριστού να τον αλείψουν με μύρο, όπως ήταν συνηθισμένο  !  Φτάνοντας στον τάφο βλέπουν ότι ο βράχος έχει παραμεριστεί και τότε εμφανίζεται μπροστά τους ένας άγγελος που της λέει : " Μη φοβάστε ! Γιατί ζητάτε το ν ζωντανό ανάμεσα στους νεκρούς ; Πηγαίνετε γρήγορα και αναγγείλετε σε όλους το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου και πείτε στους μαθητές του ότι ο Χριστός θα τους συναντήσει στη Γαλιλαία ! " 












Κυριακή του Πάσχα 


Στη συνέχεια ο Χριστός συναντά τους μαθητές του  , λέγοντάς τους " Ειρήνη υμίν" αλλά απουσιάζει ένας , ο Θωμάς . 

Εβδομάδα της Διακαινησίμου 


Η εβδομάδα μετά το Πάσχα μέχρι την Κυριακή του Θωμά ονομάζεται και εβδομάδα της Διακαινησίμου . Την Παρασκευή αυτής της εβδομάδας είναι η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής . 

Κυριακή Του Θωμά 


Ο Θωμάς ήταν δύσπιστος και για το λόγο αυτό ο Χριστός του είπε να αγγίξει τις πληγές του για να πειστεί ! 








Η ανάρτησή μου αυτή καθυστέρησε , λόγω της συμμετοχής μου σε τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο αρκετά μακριά από τον τόπο διαμονής μου ! 

3 σχόλια:

  1. Ανθή μου σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας... μου αρέσουν όλα πάντα τόοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοοο πολύ!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΥΛΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή