Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Με δυο χρώματα μαζί ... λέξη θα σχηματιστεί !

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό - γλωσσικά παιχνίδια για το νηπιαγωγείο .

Παιχνίδι συλλαβισμού για το νηπιαγωγείο με το γράμμα Χ Όταν τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ανάγνωση , προσπαθώντας να διαβάσουν ή να γράψουν μια λέξη , κι εμείς οι νηπιαγωγοί αναζητούμε παιχνίδια για να τα βοηθήσουμε και να κάνουμε τη μάθηση σαν παιχνίδι . 
Με δυο χρώματα μαζί ... λέξη θα σχηματιστεί ! Ενώνοντας δυο χρώματα , δημιουργείται ένα νέο χρώμα . Ενώνοντας δύο φωνούλες , δημιουργείτε μια νέα λέξη . Είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να διαβάζουν πρώτα τις δισύλλαβες λέξεις και μετά τις μεγαλύτερες . 
Η  λέξη χρώμα αρχίζει από το γράμμα χ και σκέφτηκα να κάνω μικρές καρτελίτσες για να παίξουν . Μέσα στις καρτελίτσες με το κίτρινο χρώμα έγραψα φωνούλες - συλλαβές απλές , όπως χα , χε , χι , κλπ , που αρχίζουν από το γράμμα χι . Μέσα στα κουτάκια με το κόκκινο χρώμα έγραψα άλλες φωνούλες και στο πορτοκαλί κουτί υπάρχει ολοκληρωμένη η λέξη , για να δουν τα παιδιά , αν η λέξη που έφτιαξαν είναι η σωστή . Οι καρτέλες που χρησιμοποίησα χωρίς φωνούλες , λέξεις και εικόνες , για να τις χρησιμοποιήσετε , όπως εσείς θέλετε ! 3 σχόλια: