Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το σπουργιτάκι : Εικονόλεξο για το νηπιαγωγείο


Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό , φύλλα εργασίας και ιδέες για την επεξεργασία ενός παιδικού τραγουδιού .

Το σπουργιτάκι : Ιδέες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο


Το σπουργιτάκι

Ένα σπουργιτάκι , τόσο δα ,
στο παραθυράκι πως χοροπηδά!
«Τσίου , τσίου λέει , κρύο φοβερό !»
Ούτε ένα σποράκι δε μπορώ να βρω !

Έλα , σπουργιτάκι , τραλαλά
Έχω να σου δώσω ψίχουλα πολλά !
Είμαι ένα παιδάκι με καρδιά καλή !
Έλα σπουργιτάκι , σ’ αγαπώ πολύ !

Ένα εικονόλεξο με το τραγουδάκι , για να το μάθουν πιο εύκολα .


Είναι μια ευκαιρία να γράψουμε ένα παραμυθάκι για ένα παγωμένο σπουργιτάκι ή κάποιο άλλο πουλάκι και  να μάθουμε και για τα σπουργιτάκια . Συνήθως μέσα στις πόλεις αυτά που συναντάμε είναι τα σπιτοσπουργιτάκια , αλλά και τα δεντροσπουργιτάκια . Η παρακάτω λίστα αναφοράς θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις διαφορές ,(Μόνο οι 2 πάνω φωτογραφίες είναι δικές μου).


Το τραγούδι μπορούμε να το δραματοποιήσουμε , να το ζωγραφίσουμε ατομικά



 ή ομαδικά και με ποικίλα υλικά , όπως έκαναν τα παιδάκια της Κικής στις Χαρούμενες φατσούλες , με τις υπέροχες δημιουργίες τους ! 
Μπορούμε να φτιάξουμε κουτάκια με σποράκια για να πάνε τα πουλάκια να τρων το χειμώνα που δε βρίσκουν εύκολα τροφή . Όταν κάνει κρύο και δεν υπάρχουν πια φρούτα και καρποί στα δέντρα , πολλά πουλιά πλησιάζουν τις κατοικημένες περιοχές .
 Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά αυτής της ηλικίας να φροντίζουν και να αγαπούν τα πουλάκια , που θέλουν τη βοήθειά μας ! Την περασμένη χρονιά , κάναμε κάτι πολύ απλό και χωρίς καθόλου κόστος . Τα παιδάκια , όταν τρώγανε το κολατσιό τους , αντί να αδειάζουν την πετσετούλα τους στον κάδο , ρίχναμε τα ψιχουλάκια στην αυλή ... και σας πληροφορώ , ότι είχαμε πολλούς φτερωτούς επισκέπτες στην αυλή μας , όπως : σπίνους , καρβουνιάρηδες , σπουργίτια , σουσουράδες , καρακάξες κλπ . Στην παρακάτω  φωτογραφία φαίνεται ένας αρσενικός σπίνος που τσιμπολογάει τα ψιχουλάκια μας !


1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΘΗ !!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή