Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Το γράμμα Α και οι στολές του Αρλεκίνου

Ζήση Ανθή : Μαθαίνω γράμματα στο νηπιαγωγείο .

Ένας Αρλεκίνος , μας ποιος αρλεκίνος , ένας αρλεκίνος που θα μας μάθει το Α .Απόκριες κι όλοι λέμε στα νηπιαγωγεία μας την ιστορία του Αρλεκίνου . Όλα τελειώνουν εκεί  που ο αρλεκίνος γίνεται ο βασιλιάς του καρναβαλιού κι όλοι μαγεύονται με την όμορφη στολή του και ζητούν από την μητέρα του , να τους φτιάξει μαι στολή . 
-  Μια στολή ; Μα τι στολή , λέτε να φτιάξει πάλι η κυρία Φαντασία ; 
-Μια στολή με λέξεις ή εικόνες από τη φωνούλα Α !

-Μια στολή διαφορετική από τις άλλες ! Όχι με χρώματα πολλά , αλλά με άσπρα κι ασημιά ! (χρώματα που αρχίζουν από τη φωνούλα Α) - Μια στολή με ζωάκια που αρχίζουν από Α ! -Μια στολή με τρόφιμα που αρχίζουν από τη φωνούλα Α ! - Μια στολή με τα επαγγέλματα του Α ! - Μια στολή με μεταφορικά μέσα που το όνομά τους αρχίζει από το γράμμα Α ! - Μια στολή με μουσικά όργανα που αρχίζουν από α ή με λουλούδια ή με παιχνίδια ή με ονόματα ή με πόλεις ή με χώρες ή με πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας ή με πλανήτες ή με αντικείμενα του σπιτιού κλπ 
- Μια στολή με διαφορετικά Α ! - Μια στολή με λέξεις από α από τη χώρα του Αρλεκίνου , την Βενετία . Τι λέτε , υπάρχουν λεξούλες που ξεκινούν  και στις δύο γλώσσες με το γράμμα Α ; Πώς γράφεται το α στα Ιταλικά ; A a (διαπολιτισμική εκπαίδευση ) Τα παιδιά , σαν εργασιούλες , μπορούν να ζωγραφίσουν μέσα στη στολή του Αρλεκίνου διάφορες εικόνες από τη φωνούλα Α , να κάνουν αντιστοίχιση εικόνας με τη λέξη , να βρουν και να χρωματίσουν τα αγαπημένα φρούτα , ζωάκια ... γιορτές του Αρλεκίνου .Δείτε πως τα παιδιά , αν θέλουν μπορούν να περιοριστούν ακόμη και μέσα στους μικρούς ρόμβους και να ζωγραφίσουν εικονίτσες από το γράμμα Α . 


Επίσης , λέγοντας λεξούλες από α , τα νήπια , η νηπιαγωγός μπορεί  να τις καταγράψει σε διαφορετικές στήλες και μετά τα νήπια να μετρήσουν πόσες λεξούλες βρήκαν από φρούτα , πόσες από ζώα , πόσες από παιχνίδια κλπ και να γράψουν τον αριθμό .

Και η μάσκα του Αρλεκίνου μπορεί να σας φανεί χρήσιμη ! 
6 σχόλια:

 1. εξαιρετικη δουλεια ανθη!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σας άρεσαν οι ιδέες μου !! Χαρούμενες Απόκριες !!

   Διαγραφή
 3. Εξαιρευική δουλειά !!!!
  τι κρίμα ότι τελείωσα με τον Αρλεκίνο......κρατώ για του χρόνου !!!!
  ευχαριστούμε Ανθή !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή