Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ένα γλωσσικό επιτραπέζιο παιχνίδι με πιγκουινάκια

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό , ιδέες και δραστηριότητες για τα πολικά ζώα - πιγκουίνος .

Βοήθησε να φτάσουν γρήγορα οι γονείς κοντά στο πιγκουινάκι τους .
Ένα παιχνίδι με τη φωνούλα "πι"


Με την υπερθέρμανση του πλανήτη οι πάγοι λιώνουν και το μικρό πιγκουινάκι έχει απομακρυνθεί από τους γονείς του . Μπορείς να τους βοηθήσεις να πάνε γρήγορα στο μωρό τους ;
 Το παιχνίδι παίζεται με ζάρι και 2 πιόνια από κάποιο άλλο επιτραπέζιο παιχνίδι . Τα παιδιά πρέπει να μετακινήσουν τα πιόνια τους πάνω στις λεξούλες που υπάρχουν στα κομμάτια πάγου ( πακ ) , οι οποίες ξεκινούν από τη φωνούλα πι . Όταν φτάνουν σε πακ , που έχει λεξούλα με άλλη φωνούλα , κάνουν ένα βήμα πίσω. 
Επειδή , η γνωριμία με τα πολικά ζώα μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με το  γράμμα - φώνημα "π" , σκέφτηκα πως θα ήταν προτιμότερο να το μάθουμε μέσα από ένα παιχνίδι ! Ελπίζω να διασκεδάσει τα πιτσιρίκια σας . 
Έγχρωμο , αλλά και ασπρόμαυρο επιτραπέζιο γλωσσικό παιχνίδι με εικόνες , αλλά και με λέξεις 





Αν θέλετε , μπορείτε να εκτυπώσετε τα κομμάτια πάγου με τις εικόνες και τις λεξούλες και να τα κολλήσετε πάνω σε μεγαλύτερη επιφάνεια ( χαρτί κάνσον ) . Σε έγχρωμο και ασπρόμαυρο .









Μπορούμε , ακόμη να ζητήσουμε από τα νήπια να μας πουν λεξούλες που αρχίζουν από τη φωνούλα πι , πα , πε , πο , που κλπ και να τις καταγράψουμε .
Η μάθηση μέσα από το παιχνίδι είναι η καλύτερη μάθηση ! 

2 σχόλια: