Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

21 Μαρτίου - Πίνακες αναφοράς για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού .

Λίστες αναφοράς για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού 


Η γη μας , ο πλανήτης μας , είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο χωριό , στον οποίο ζουν , κάτοικοι από διαφορετικές φυλές , που μιλούν διαφορετικές γλώσσες , που έχουν διαφορετικές συνήθειες , που παίζουν διαφορετικά παιχνίδια ... αλλά μπορούν να συνεργαστούν άψογα και να προσφέρουν ο καθένας στον άλλο , ζώντας αρμονικά ! 
Ας σταματήσουν οι φυλετικές διακρίσεις και οι προκαταλήψεις ! Ας σεβαστούμε τις κοινωνικοοικονομικές , θρησκευτικές , πολιτισμικές , γλωσσικές κλπ διαφορές κι ας μάθουμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά και ισότιμα στην κοινωνία μας ! Το σχολείο μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση ! 
ΙΔΙΟΙ , ΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !



Το ίδιο και η μουσική , που ενώνει όλους τους λαούς κι αθλητισμός ! Επίσης , το παιχνίδι δεν έχει γλώσσα ! Τα παιδιά παίζουν μεταξύ τους στις διακοπές , αλλά και σε άλλες περιπτώσεις κι ας μη μιλούν την ίδια γλώσσα ! 
Αναρωτηθήκατε πως νιώθει ένας μετανάστης ,οι  παλιννοστούντες, τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες , τα άτομα που η σωματική τους διάπλαση διαφέρει από τους υπόλοιπους , οι αθίγγανοι , οι άνθρωποι που έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο κλπ , όταν ακούν ρατσιστικά σχόλια ;   Ας το συζητήσουμε με τα παιδιά ! 



1 σχόλιο: