Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

2 Επιτραπέζια παιχνίδια για την άνοιξη

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό για την άνοιξη στο νηπιαγωγείο .

Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα αγριολούλουδα - ένα επιτραπέζιο παιχνίδι προανάγνωσης . 


Ποιος θα φτάσει πρώτος στο σπίτι της γιαγιάς ; Ο λύκος ή η κοκκινοσκουφίτσα ; Περπατώντας μέσα στο δάσος βλέπει πολλές μαργαρίτες , μερικές από τις οποίες γράφουν μια λέξη , που αντιστοιχεί σε κάποιο αγριολούλουδο. Όταν συναντά ένα αγριολούλουδο , προχωρά μια θέση μπροστά ή ξαναρίχνει το ζάρι . Όταν συναντά ένα λουλούδι , που μπορεί να έχουμε στον κήπο μας , τότε κάνει ένα βήμα πίσω ! 
Πάνω σε πόσα αγριολούλουδα έχει σταθεί ; Πόσα λουλούδια θα χαρίσει στη γιαγιά ;

Η κοκκινοσκουφίτσα και οι ανοιξιάτικες εικόνες. 


Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ασπρόμαυρες εικόνες , για να το χρωματίσετε και να παίξετε !
Τι πράγματα συναντά η Κοκκινοσκουφίτσα στο δρόμο για το σπίτι της γιαγιά της ; Όταν βλέπει κάτι ανοιξιάτικο , όπως πουλάκια , λουλουδάκια κλπ , προχωρά ένα βήμα μπροστά . Όταν βλέπει ένα ανοιξιάτικο πράγμα που έχει και κόκκινο χρώμα , κάνει δύο βηματάκια μπροστά . Όταν βλέπει όμως κάποιο φρούτο που δεν είναι της εποχής , πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω κλπ .
Κι επειδή η κοκκινοσκουφίτσα είναι μια και δεν γίνεται να παίξει ένα μόνο παιδί , μπορείτε να βάλετε κι άλλους ρόλους , όπως η πρασινοσκουφίτσα , η κιτρινοσκουφίτσα κλπ ή να βάλετε ρόλους από άλλα παραμυθάκια , όπως Χιονάτη , Πεντάμορφη κλπ .

Το παραπάνω επιτραπέζιο θα μπορούσε να γίνει ακόμη κι από τα ίδια τα παιδιά σε ένα μεγάλο χαρτί του μέτρου . Τα παιδιά ή η νηπιαγωγός μπορεί να σχεδιάσει κουτάκια  και μέσα ' αυτά να ζωγραφίσουν τα παιδιά εικόνες της άνοιξης , αλλά και των άλλων εποχών ... κι να γίνει ουσιαστικά το ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ! Κάθε φορά που θα αλλάζει η εποχή , τα παιδιά θα προχωρούν το πιόνι τους ένα βήμα μπροστά , μόνο σ' αυτά που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη εποχή , ενώ θα κάνουν ένα βήμα πίσω στα κουτάκια των άλλων εποχών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου