Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Το γράμμα Α και οι στολές του Αρλεκίνου

Ζήση Ανθή : Μαθαίνω γράμματα στο νηπιαγωγείο .

Ένας Αρλεκίνος , μας ποιος αρλεκίνος , ένας αρλεκίνος που θα μας μάθει το Α .Απόκριες κι όλοι λέμε στα νηπιαγωγεία μας την ιστορία του Αρλεκίνου . Όλα τελειώνουν εκεί  που ο αρλεκίνος γίνεται ο βασιλιάς του καρναβαλιού κι όλοι μαγεύονται με την όμορφη στολή του και ζητούν από την μητέρα του , να τους φτιάξει μαι στολή . 
-  Μια στολή ; Μα τι στολή , λέτε να φτιάξει πάλι η κυρία Φαντασία ; 
-Μια στολή με λέξεις ή εικόνες από τη φωνούλα Α !

-Μια στολή διαφορετική από τις άλλες ! Όχι με χρώματα πολλά , αλλά με άσπρα κι ασημιά ! (χρώματα που αρχίζουν από τη φωνούλα Α) - Μια στολή με ζωάκια που αρχίζουν από Α ! -Μια στολή με τρόφιμα που αρχίζουν από τη φωνούλα Α ! - Μια στολή με τα επαγγέλματα του Α ! - Μια στολή με μεταφορικά μέσα που το όνομά τους αρχίζει από το γράμμα Α ! - Μια στολή με μουσικά όργανα που αρχίζουν από α ή με λουλούδια ή με παιχνίδια ή με ονόματα ή με πόλεις ή με χώρες ή με πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας ή με πλανήτες ή με αντικείμενα του σπιτιού κλπ 
- Μια στολή με διαφορετικά Α ! - Μια στολή με λέξεις από α από τη χώρα του Αρλεκίνου , την Βενετία . Τι λέτε , υπάρχουν λεξούλες που ξεκινούν  και στις δύο γλώσσες με το γράμμα Α ; Πώς γράφεται το α στα Ιταλικά ; A a (διαπολιτισμική εκπαίδευση ) Τα παιδιά , σαν εργασιούλες , μπορούν να ζωγραφίσουν μέσα στη στολή του Αρλεκίνου διάφορες εικόνες από τη φωνούλα Α , να κάνουν αντιστοίχιση εικόνας με τη λέξη , να βρουν και να χρωματίσουν τα αγαπημένα φρούτα , ζωάκια ... γιορτές του Αρλεκίνου .Δείτε πως τα παιδιά , αν θέλουν μπορούν να περιοριστούν ακόμη και μέσα στους μικρούς ρόμβους και να ζωγραφίσουν εικονίτσες από το γράμμα Α . 


Επίσης , λέγοντας λεξούλες από α , τα νήπια , η νηπιαγωγός μπορεί  να τις καταγράψει σε διαφορετικές στήλες και μετά τα νήπια να μετρήσουν πόσες λεξούλες βρήκαν από φρούτα , πόσες από ζώα , πόσες από παιχνίδια κλπ και να γράψουν τον αριθμό .

Και η μάσκα του Αρλεκίνου μπορεί να σας φανεί χρήσιμη ! 
6 σχόλια: