Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους (20 Μαρτίου )

Ζήση Ανθή : Ιδέες για την ημέρα του θεάτρου .

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους 


Στις 20 Μαρτίου του 1965 καθιερώθηκε η παγκόσμια ημέρα θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους .  Αυτή τη μέρα τιμούμε τους καλλιτέχνες και τους φορείς που συμβάλλουν για να πραγματοποιηθεί μια θεατρική παράσταση . 
Τι είναι όμως θέατρο ; Υπάρχουν διαφορετικά είδη θεάτρων από χώρα σε χώρα ;Πότε πρωτοξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις ;Ποιοι συμμετέχουν για να γίνει μια παράσταση ; Γνωρίζετε κάποιο ηθοποιό ; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά . 



Μαι τέτοια μέρα , το ιδανικότερο θα ήταν να καλέσουμε ένα ηθοποιό στην τάξη ή να παρακολουθήσουμε μαι θεατρική παράσταση για παιδιά . Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό , μπορούμε να παίξουμε κουκλοθέατρο ή θέατρο σκιών (Αθανάσιος Διάκος του Γιάννη Νταγιάκου από το Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού  τεύχος 38 ) , να δραματοποιήσουμε τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου , να κάνουμε παντομίμα ή να δραματοποιήσουμε το κρυφό σχολειό , μιας και πλησιάζει η εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου ή να δραματοποιήσουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου . Επίσης , μπορούμε να ζωγραφίσουμε πως φανταζόμαστε το θέατρο ή μια παράσταση που μας άρεσε ή τον αγαπημένο μας ηθοποιό κλπ 

Χρήσιμες συνδέσεις : 

http://www.mytheatro.gr/istoria-theatroy/
http://dreamkindergarten.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6.html
http://dreamkindergarten.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8.html
https://sites.google.com/site/cheirotechnieskataskeues/home/kataskeues/phigoures-theatrou-skion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου